Är 3PL drömyrket för dig?

24 maj 2021
Lily Hansen

Alla människor är olika och alla tycker att olika saker är inspirerande eller roliga. Kanske tycker du att fotboll är det roligaste du vet, och du lägger all din tid på att bli en fotbollsspelare i världsklass. Eller så är det snickeri som du brinner för. Att ta ett stycke trä i din hand och kunna skapa precis det du vill, kan vara en passion och något som du aldrig tröttnar på. För visst är det viktigt att trivas med ditt jobb?

Det är ju en stor tur att det finns de som tycker att deras arbeten är viktiga, intressanta och roliga. För vilket yrke du än nämner så finns det de som aldrig i livet hade velat ha det som arbete. Åtminstone inte när de inser vilket slit det krävs för att bli framgångsrik inom området. Så vad tycker du är extra roligt att arbeta med? Kan det vara sopsortering, revisioner, juridik, elmontage eller kanske 3PL, det vill säga tredjepartslogistik?

 

 

Hitta ett arbete som inspirerar dig

Om du tänker dig att 3PL är att frakta något från en plats till en annan, så kan det låta väldigt lätt. För hur svårt är det att sätta dig i bilen och köra till arbetet, egentligen? Men om du lägger till att du ska köra runt och hämta upp vänner och bekanta, släppa av dem på olika platser, och samtidigt hämta andra vänner som ska släppas av på andra ställen. Och allt ska ske under en begränsad tidsram, där du dessutom ska få plats med alla i bilen.

Ja, då kan du börja skrapa på ytan gällande hur avancerat det är med logistik. Och ändå har du just precis bara skrapat på ytan, därför att företag som arbetar med tredjepartslogistik, som exempelvis https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl, erbjuder sina kunder mycket mer än bara frakten.

Fler nyheter