single-image

Är det dags att inreda barnrummet?

Går du i lyckliga omständigheter? Då kan det vara bra att börja planeringen i tid. Att vänta barn innebär att det är många saker som ska ordnas innan barnet kommer – skaffa bilbarnstol, nappflaskor, kläder, blöjor och alla möjliga saker! En av de roligare är att barnrummet ska inredas. Det finns så mycket man kan göra, såsom att tapetsera om eller om du inte orkar det köp affischer till barnrum eller kanske köpa en fin matta? En bra idé är att starta från grunden.

 

Var noggrann:

 

-Är det en pojke eller flicka du väntar? Det spelar såklart en viss roll för hur du vill inreda rummet. Tänk över om det är en speciell färg du vill ska gå igen i inredningen. Allt behöver såklart inte vara rosa eller ljusblått, kanske vill du använda dig av en lite mer neutral färg, såsom beige eller kanske inslag av grönt kan vara något? Det kan i givet fall vara bra att hålla sig till en röd tråd när det gäller färgval.

-Är rummet stort eller litet? Om rummet är litet kan det vara en bra idé att tänka på höjden. En massa gosedjur kan ta väldigt mycket plats, häng upp dem på ett rep istället och du har snabbt frigjort plats. Det kan också vara en bra idé att sätta in en lite högre säng om ytan är begränsad. Det är ännu ett sätt att frigöra golvplats.

-Det lilla extra. När du har fått möblemanget och färgvalet på plats kan du gå igång med detaljerna, såsom wallstickers eller kanske hänga upp en fin affisch eller tavla för att göra rummet lite mysigt. En lampa med dämpad belysning är ett säkert sätt att öka mysfaktorn.

 

Det är som du kan se inte så svårt att få till ett vällyckat barnrum, om du bara planerar lite och börjar med grunden först!