single-image

Arbeta som frisör i Stockholm

I många filmer hamnar en lite vilsen hjältinna från landet i storstaden. Hon anländer med lite slitna kläder och gammeldags utseende. Men så får hon en kompis som lovar att göra om henne. Nya kläder köps, smink appliceras och en ny fräck frisyr klipps och formas. Och vips så ser hon ut som om hon bott i storstaden hela sitt liv. Snabbt landar hon drömjobbet och sitt livs stora kärlek. Slut på filmen. 

Det är ett ganska drastiskt sätt att se på skillnader mellan mindre och större städer. Och det finns förstås precis samma sorters människor och stilar vart man än kommer. Men ändå är det lite som skiljer sig från ort till ort och som gör att man åtminstone kan skönja några markanta olikheter.

 

 

Våga lite mer

Hur man än väljer att klä sig och se ut så är man sällan ensam i en större stad. Den där flickan eller pojken som var den enda i hela byn med de udda skorna och lila luggen, kan lätt se sig omsprungen i storstaden. Det kan till och med vara så att man plötsligt inte bara är en i mängden utan en av de mer normala. 

Modet att våga ta ut svängarna lite extra brukar också märkas när det gäller klädbutiker och frisörsalonger. Förutom att man har mer utrymme för de senaste trenderna så har man också en större vana vid olika slags förfrågningar och önskemål. Det blir förstås så när den enda kunden med annorlunda frisyr växer till flera i veckan med samma stil.

 

Gå efter egen linje

Som frisör stockholm ger storleken på befolkningen en större frihet att kunna specialisera sig och arbeta på det sätt man vill. Till skillnad från mindre städer så kan det finnas ett kundunderlag som gör att man kan satsa mycket smalt inom såväl stilar som kunderna man har.

Leave a Comment

Your email address will not be published.