single-image

Att göra istället för att putsa fönster

Ser du ut ordentligt från där du sitter? Se dig omkring och på de närmsta fönstren. De flesta sitter vid ett skitigt fönster just nu. Sommarens insekter har satt sina spår både på fönstren på landet och fönstren i stan. Bilarnas avgaser, barnens fingrar och väder och vind sätter alla sina spår. Våra fönster får minsann utstå en hel del smörja. Känslan från ett smutsigt fönster till ett rent är underlig. Du såg ju ut innan också, men efter att det blivit rent ser du med en helt annan skärpa. Det är ju bara så jobbigt att ta tag i det där med att putsa dem. Eller?
Det är ju självklart inte bara butiker och kommunala lokaler, skolor etcetera som får nyttja den här fördelen att anlita hjälp med fönsterputs. Nej, även du som privatperson med en enkel enplansvilla får absolut ta hjälp med att få dina fönster rena. Vissa kanske tycker att det är trivsamt att stå med sprayflaskan och skrapan. Det både luktar gott och blir skinande rent. Men vet du vad – det gör det även om du inte utför arbetet själv. Dessa är exempelvis duktiga: https://www.groningstad.se/.


Saker att göra istället för att putsa fönster:
1. Ring upp den där väninnan som tjatat i flera veckor om en kopp kaffe på stan. Slå er ner på ett fik och ta igen den tid ni förlorat tillsammans.
2. Besök ett badhus och simma några längder. Det är både skönt och nyttigt för kroppen. Passa även på att basta efteråt och duscha länge (om det inte är kö till duscharna vill säga).
3. Packa en picknickkorg och ta med barnen på utflykt i skogen. Höstens färger sprakar just nu och det är otroligt hur kreativa barn kan vara i en lövhög. Luta dig tillbaka och njut av kaffe på termos.