Där man sätter sina fötter

30 januari 2020
jonas olsson
Där man sätter sina fötter

Golv är en svår del av bostaden. Det ska vara vackert, mjukt, varmt, hållbart, tåligt och lättstädat. Och det är kombinationer som är svåra att få ihop. När man väljer golv till sin bostad bör man därför fundera på vad man prioriterar och hur hushållet ser ut. Om man till exempel har en stor hund som brukar göra sprinter-övningar i vardagsrummet så bör man inte lägga ett mjukt golv som ett furugolv där för då kommer det snart se ut som ett enda virrvarr av djupa revor.

 

Vad man ska tänka på gällande golv

Ett golv är inget som man lägger om varje år så man bör tänka efter noga innan man väljer golv. Tänker man att golvet ska fungera både idag och om tio år, så kan valet av golv plötsligt se väldigt annorlunda ut. Och att lägga färgstarka och udda golv kan vara kul ett tag men kanske framkallar olustkänslor om fem år. Golvläggning i Stockholm kan både ge råd gällande vilket golv som passar hushållet bäst och lägga golvet på ett snyggt vis. Och vill man även ha värmegolv så går det också bra att de monterar.

 

 

Ett golv som passar huset

Om man vill så kan golvet ha fler funktioner än att bara vara golv, till exempel som värmekälla, men man ska inte underskatta golvets möjlighet att förändra ett rum. Att bryta av från designen på ett hus och inredningen med att lägga ett golv som helt skär sig och är av en annan stil kan ibland vara precis det som passar huset. Men är man ute efter en mer traditionell och långsiktig inredningslösning så kan man utgå från när huset är byggt och göra en kul grej av att lägga ett golv som var högst modernt det årtalet. Golv hänger gärna ihop med arkitekturen och kan skapa den ultimata harmonin.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn