Dekorativt med smide i Stockholm

16 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Går du och önskar dig en ny grind eller ett nytt trappräcke i smide? Den nya nordiska stilen på inredning i sobert vitt, grått och svart passar bra ihop med smidda räcken och galler. Ditt hus och din trädgård får en elegant stil med detaljer i smide.

Även tillsammans med inredning i glada färger är det mycket dekorativt med smide i Stockholm. Det ger en gedigen känsla av kvalitet och är robust och hållbart. Därför är det en bra idé att byta ut gamla grindar till det hus du har övertagit eller sätta din egen prägel på det hus som du precis ska bygga.

Smide är alltid modernt

Smide är tidlöst, och det har alltid funnits så länge människan har kunnat bearbeta järn till bruksföremål eller till inventarier. Järn, stål och plåt är egentligen olika bearbetningssätt när det gäller järn, och gränserna kan vara lite flytande. Därför finns det speciella standarder för olika sorters stål, till exempel, så att man vet att det man tillverkar håller för påfrestningarna. 

Smidda grindar, galler och trappräcken är klassiker som håller stilen och som alltid är aktuella. Nya generationer av ungdomar tar gärna upp klassiska stilar och inreder ofta sina hem med vintage. Smide finns exempelvis i ljusstakar, gamla lampkronor och andra inredningsdetaljer. Kontakta ett företag som säljer smidesprodukter och se allt vad som finns.

 

image

 

Fina presenter som är unika

Det är också en lämplig present att ge bort ett bruksföremål i smide. Du kanske har en egen design, och då kan du anlita ett företag som tillverkar produkter i smide i Stockholm. De ger gärna förslag till användningssätt, om du vill dekorera ditt hus i en rustik stil.

När du väl har börjat planera för dina smidesprojekt kommer du säkert på mycket mer som du har sett någon annanstans, något som du själv också gärna skulle vilja ha.

Fler nyheter