Den röda råvaran

28 mars 2020
Mikael Barani
Den röda råvaran

Kött.

Finns det något godare?
I dessa tider kan det förstås vara omodernt att hylla denna fantastiska källa till näring, men faktum kvarstår att kött är högoktanigt bränsle för oss människor. Det finns ju till och med de som är inne på den så kallade karnivordieten. Detta innebär att man bara att kött, ibland med inslag av mjölkprodukter. Kosthållningens nyttighet är omdebatterad, men intressant nog verkar flera uppleva hälsomässiga fördelar på denna röda diet.

Oavsett hur stor del av ens kost som består av kött, om den ens gör det, så har den evolutionärt sett varit en viktig del av människans föda. Att vi började kunna jaga och senare tillaga kött kopplas samman med vår hjärnas snabba utveckling. Tacka köttet för att du nu har möjlighet att njuta av de teknologiska framsteg som gör att du kan läsa detta på den skärm som du har framför dig.
Kanske ska vi till och med tacka köttet för att vi kan läsa.

Skämt åsido så letar vi som älskar kött alltid efter bra källor till denna fantastiska råvara. Ett smidigt sätt att få tag i mycket kött till ett attraktivt pris är genom att köpa en köttlåda. På så sätt får du flera olika delar av ett djur på en gång vilket gör att frysen är fullpackad för en lång tid framöver.

På Percys i Edsberg så har man sålt kött i över ett halvt decennium. Här hittar du också prisvärda köttlådor som innehåller både nöt och fläsk.

I dessa virustider, när folk hamstrar torrvaror som tokar, är det klokt att ha tillgång till rejäla bitar kött därhemma. På så sätt kan du ta fram portioner efter behov utan att behöva springa ut till affärerna stup i kvarten. Helt klart är detta en fördel i den tid vi lever i nu eftersom det minskar risken för smittspridning.

Fler nyheter