Fixa drömbadrummet med glasslipning

20 juni 2022
william eriksson

editorial

Dags att renovera badrummet eller fixa det där hemmaspat som du alltid drömt om? Det krävs inte så mycket för att öka känslan av lyx i ett badrum. Det är inte heller storleken som avgör hur bra du kommer att trivas där. 

Något som alltid är bra att tänka på är att det inte ska upplevas som trängre än vad det är. Med hjälp av speglar och glaspartier går det att öppna upp och skapa en luftig och generös stil trots de begränsade kvadratmeterna. 

Dusch, bastu eller båda?

När du planerar för en ombyggnad eller renovering behöver du fundera lite på vad som är viktigt för dig. Vilka funktioner använder du mest, vad saknar du och vad skulle du kunna vara utan? Är en bastu mer viktig än en jacuzzi så är det det du ska satsa på. Med en vacker glasvägg, som måttanpassas efter just dina förutsättningar, blir det dessutom en spännande inredningsdetalj. 

Har du småbarn och ett badkar är ett måste, kanske en glasvägg längs ena sidan kan bidra till spakänslan ändå. Dessutom är den, som bonus, ett praktiskt stänkskydd. I det lite mindre badrummet kan en platsbyggd dusch fungera bäst. Med olika metoder för glasslipning kan du skapa en unik plats.

 

glasslipning

 

Låt inte tradition hindra dig

Har du redan bestämt dig för hur du vill ha det? Bli då inte snål när det kommer till kunskap och material. Trots allt ska ett badrum tåla daglig användning under många år. När det gäller produkter och väggar av glas ska de både vara hållbara och fortsätta att vara fina, även efter en längre tid. 

Då krävs det någon med rätt hantverkskunskaper kring framställning och glasslipning för att det ska fortsätta att kännas fräscht och trevligt. Det är inte alltid lätt att hitta en bra hantverkare, men det är väl värt den extra tiden och besväret. 

Fler nyheter