Fixa god mat, mycket mat och mat i rättan tid

26 augusti 2020
Lily Hansen

Om du läser rubriken på skånska, så känner du kanske igen citatet av Edvard Persson. Han var filmstjärna och komiker under första halvan av 1900-talet och en symbol för matglada Skåne.

Hans karriär tog sin början med småroller på Folkets Hus i Malmö. Idag finns det såklart fler lysande stjärnor på artisternas och skådespelarnas himmel. Då och då finns det anledning att resa till sydligaste Sverige för att ta del av folklustspel, teater eller opera. Dessutom ligger Danmark på andra sidan Öresund, så varför tveka?

 

Omstart med jobbet

På många arbetsplatser är det självklart att starta varje säsong med att resa iväg. Det görs för att alla ska få nya krafter, bli inspirerade av duktiga föreläsare eller få tid att prata med varandra i ny miljö. Att välja att ha sin konferens i Malmö via https://www.xn--konferensmalm-umb.nu/ har många fördelar.

Det är enkelt att ta sig till gränslandet mellan Sverige och Danmark. Där finns ett stort utbud av lokaler, restauranger och intressanta profiler. Vill du boka studiebesök för dina arbetskamrater finns de här för nästan varje sektor. Livsmedelsindustri, läkemedelsforskning, socialt arbete, utbildning eller stadsutveckling. Du kommer att få mycket att välja mellan om du förlägger er konferens här.

Var ute i god tid

Duktiga mötesarrangörer vet att kraven är höga och att en lyckad samling ofta är skräddarsydd. Fundera i termer av teman eller röd tråd. Prata med arbetskamraterna om vilka förväntningar de har. Självklart är den sociala samvaron viktig, den går att lyfta på olika sätt.

Skapa ett moment av tävling mellan olika arbetslag eller ge uppgifter och fördela ansvar så att alla blir delaktiga. Att lösa frågor om lokaler, teknik och fika är basic. Men om ni vill ha något med spets, behöver ni förbereda er hemma och vara tydliga med kraven. Det kan ta några månader att få allt på plats. 

Fler nyheter