Förbered dig inför halkan på däckförvaringen i Stockholm

18 november 2020
Mikael Barani

Kan man hoppas på att få en rejäl vinter i år? En sådan där med mycket snö och riktig kyla som biter en i näsan när man är ute och går. Enligt vissa borde det snart vara dags för en ny liten istid och det vore ju skönt att ha pulkan redo om den dyker upp.

För visst har vintern sin speciella charm. Den må vara spottad på av många men det är ändå något speciellt när snön väl faller. Speciellt när det börjar lacka mot jul och allt blir sådär fint och ljust ute.

Tid är nyckeln till säkerhet

Det finns förstås vissa saker som måste förberedas i och med kylan. Det handlar om att hämta de varma kläderna från förvaringen, se till att besöka sin däckförvaring i Stockholm och ta på vinterdäcken och att i samma andra ta fram broddarna till skorna. Halka är som bekant något som orsakar många små som stora olyckor varje år. Allt ifrån brutna ben på gatan till ännu mer dramatiska konsekvenser ute på de hala och mörka vägarna.

Det gäller att vara klok och eftertänksam. Framför allt handlar det om att ta tid på sig och inte skynda när det väl har blivit halt. Att vara stressad innebär inte bara att man tar sig fram lite för fort – det innebär oftast också att man inte är lika uppmärksam som vanligt mitt i allt detta skyndande.

Se därför till att du har gått om tid på dig när du ska ge dig av ut. Oavsett om du ska promenera eller köra bil. Att ta det lugnt och långsamt är nämligen det bästa sättet för att minska risken för olyckor. Samtidigt, om du inte skulle vara ute i god tid så gäller fortfarande den gamla devisen ”Det är bättre att komma fram för sent, än inte alls.”

Fler nyheter