Gasoltub som enkelt kan skapa en effektivare verksamhet

17 maj 2020
Cecilia Olsson

Gasol är en utmärkt produkt att använda både som privatperson samt för företag. Det finns väldigt många användningsområden till gasol som sträcker sig utanför matlagningen i våra husvagnar.

Till byggarbetsplatsen

Har man inte tillgång till el på arbetsplatsen så kan gasol erbjuda obegränsade uppvärmningsmöjligheter. Värmen från gasol kan användas till exempelvis betonghärdning eller murläggning samt övriga moment som kräver värme. Med hjälp av en byggvärmare kan man driva ur fukten från byggplatserna och den lämnar även efter sig en behagligare arbetsmiljö. Som takläggare kan man behöva använda en flambrännare för att försegla taket, tack vare det höga energi innehållet omvandlas gasolen snabbt till värme över ytan som behandlas. Det är dessutom lätt att justera flamman efter värmebehovet. 

Till hotellet, restaurangen eller cateringföretaget 

En gasgrill eller gasspis är väldigt smidiga att arbeta med när man ska laga mat, oavsett om man är en glad amatör eller proffs. Med gasol är det väldigt lätt att kontrollera temperaturen och värmen kommer dessutom väldigt snabbt. Även utanför köket kan man ha användning av gasol för att få nöjda kunder, en gasolbrasa är väldigt mysig samtidigt som den är sotfri och en terrassvärmare kan göra att gästerna kan njuta av utomhusserveringen trots att sommaren är över.

Till jordbruket 

Om man är ägare av en gård kan det vara klokt att gå över från olja till gasol, om man inte redan har gjort det. Gasol är både renare och billigare samt kan användas till många olika saker. Ett par exempel på vad man kan använda gasol till är att snabbt värma upp utrymmen eller för att bekämpa ogräs utan att förorena jord eller grundvatten.

Utöver dessa exempel så finns det ännu fler användningsområden för gas inom olika branscher. Primagaz är ett företag som levererar gasol till privata och kommersiella företag i hela Sverige. Hos Primagaz hittar man enkelt en gasoltub som passar ändamålet.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn