Hitta en kunnig tandläkare i Östermalm

29 september 2020
Lily Hansen

Precis som inom sjukvården gäller tystnadsplikt inom tandvård. En av de största skillnaderna mellan tandvård och sjukvård är att man måste betala den större delen av tandvården själv från det att man fyllt tjugofyra år. Värt att veta är att det faktiskt finns flera olika behandlingar för samma tandåkomma, som dessutom kostar olika mycket. Men tandvården är som sagt fri till och med det år man fyller tjugotre, men det finns undantag även här. Vill man själv ha estetisk tandvård, och tandläkaren inte bedömer den som nödvändig, får man själv stå för kostnaden. 

I Sverige råder fri prissättning inom tandvård och eftersom man själv får stå för den största kostnaden lönar det sig att jämföra priser. Alla tandvårdskliniker ska ha lättillgängliga prislistor där både mottagningens priser och referenspriser ska stå med. Där ska även stå vilka garantier kliniken lämnar på sitt arbete och om man vid olika behandlingar kan få ett intyg där de olika material som använts står med. Ofta kan man hitta de olika tandvårdsklinikernas prislistor på deras hemsidor. 

 

 

Att tänka på vid estetisk tandvård 

Är man intresserad av estetisk tandvård finns det många bra tandläkare att vända sig till, men det gäller att både jämföra priser, teknik och referenser. Framförallt bör man försöka hitta en tandläkare som använder sig av den senaste tekniken och som har en gedigen utbildning. Tandläkare i Östermalm har till exempel förutom den senaste tekniken även en tandtekniker på plats, vilket underlättar arbetet och möjliggör ett perfekt resultat. 

Tandläkare som är specialiserade på estetisk tandvård utför bland annat tandblekning, tandreglering och rekonstruktion av nya tänder med porslin. Just rekonstruktion av tänder är en kostsam behandling, men de flesta tandläkare brukar kunna hjälpa till med finansiering. Det är viktigt att man har fungerande tänder och det brukar gå att hitta en praktisk lösning på alla tandvårdsproblem.

Fler nyheter