Ibland är det klokt att ta ett större lån för att betala av de mindre

25 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det är alltid trevligt att ha tillgång till pengar, med dessvärre har man inte alltid det. Vissa gånger kanske det inte spelar så stor roll att man under en period får dra ner på utgifterna för att klara ekonomin, medan det andra gånger kan innebära stora problem och man kan därmed behöva ta ett lån. Det är inte heller ovanligt att man hamnar i en ond cirkel när det kommer till att ta lån så fort inte pengarna räcker till. För att ordna till detta så är det bra att öka sin inkomst om det är möjligt (genom exempelvis extra jobb) samt samla sina lån i ett. 

Varför är det smart att samla sina lån? 

Har man tagit flera olika smålån så kan det bli både dyrt och besvärligt varje månad när de ska betalas. Genom att istället samla alla dessa lån i ett enda stort lån så slipper man hålla reda på flera olika betalningar och framförallt kan man slippa aviavgifter och höga räntor.

lån

När man ska samla sina lån så är det dock viktigt att man tar ett lån som har lägre ränta än vad de små lånen har, annars kan det få motsatt effekt. Det är helt enkelt dumt att ta ett dyrare lån än vad man redan har eftersom det enda som blir bättre då är att man slipper hålla reda på flera olika betalningar, men det har alltså inte en positiv effekt på ekonomin.

Jämför och ansök om lån enkelt och smidigt

https://www.swiftbanker.se/ är det möjligt att jämföra och ansöka om lån på upp till 600.000 kronor. Man fyller enkelt i sina uppgifter sedan letar Swiftbanker efter lån som kan passa och skickar förslagen inom kort, efter det är det bara att läsa på och ansöka om något av alternativen känns rätt. Tjänsten är kostnadsfri och man bestämmer själv om man vill ansöka om ett lån eller inte. 

Fler nyheter