Inte bara batterister

23 april 2019
Mikael Barani
image

Spelar du trummor men känner att du har mer att ge? Kanske är det så att du tillhör den skara batterister som inte bara har rytmens gåva, utan även sångens? 
Kanske behöver du lite inspiration innan du vågar berätta för övriga bandet att det är dags att investera i ytterligare en mick med ställ hos DanGuitar? Då kan du andas ut. Här kommer att par exempel på profilerade trummisar som även har haft sångens gåva – precis som du.

Peter Criss – Kiss
Mer än bara en duktig trummis med kattsmink, vilket han visade när Paul Stanley och Gene Simmons träffade Peter Criss för första gången. Under trions första samtal på en italiensk bar i Brooklyn började Criss att sjunga med en röst som Simmons senare har beskrivit lät som Wilson Pickets.
På KISS första skiva, som släpptes i februari 1974, sjöng Peter Criss på flera utav låtarna. Han skrev även bandets listmässigt största hit i USA: ”Beth”. Låten nådde plats nummer sju på Billboard, och året var 1976.

Ringo Starr – The Beatles
Han hade en skakig första tid i The Beatles. Producenten George Martin hade redan sett till att hans företrädare, Pete Best, fick lämna bandet, och när det var dags att spela in The Beatles första singel ”Love me do” tyckte sedan Martin inte att Starrs spelande höll målet. Istället tog man in studiomusikern Andy White på trummor. Starr fick nöja sig med att skaka på tamburinen.
Men efter denna initiera turbulens var Starrs plats säkrad.
Om du undrar hur Ringo Starr låter när han sjunger, så är det bara att lyssna på framför allt ”Yellow Submarine”. Hans röst är förvisso inte lika raffinerad som Lennons eller McCartneys, men den har en omisskännlig kvalitet.

Roger Taylor – Queen
Det krävdes troligtvis en speciell trummis, för att inte säga människa, för att ge sig på att sjunga bakom Freddie Mercury. Men lyssna på de höga skriken ”Bohemian Rhapsody” så förstår du att Roger Taylor inte var fantastisk bara bakom trummorna, utan även vid mikrofonen.
Följ sedan upp med ”Modern Times Rock ’N Roll” så inser du att han även kunde hantera ren rock också.

Fler nyheter