single-image

Letar du efter däck i Göteborg?

Idag har de flesta minst en bil i sitt hushåll. Frågan är bara hur stor koll de har på bilen. 

När det är något fel på däcken märker man inte alltid det innan det är för sent och olyckan redan är framme. Kolla över dina däck då och då för att minska risken. 

Varför är luften så viktig?

Att ha ett bra lufttryck är minst sagt viktigt. Att tänka på är att det är däcken som tar er framåt, det är även de som bär bilen, inte själva däcken utan luften. Så för att minska risken för en allvarlig olycka bör detta ses över, gärna någon gång per månad. Däcken håller dessutom längre om lufttrycket är bra i dem.

Om du kör med för lite luft i däcken är det flera saker som kan hända. Exempelvis vid vattenplaning har du inte alls samma chans att få stopp på bilen, bromssträckan blir betydligt längre, och det blir dyrare att köra då den drar mer bensin. Alla dessa anledningar här är skäl nog för att se över sina däck i tid.

Hur gör du om du får pyspunka?

Om något är fel med dina däck finns det bra däckverkstäder som kan hjälpa dig, och att dessutom hitta däck i Göteborg är otroligt lätt då där finns ett så stort urval. Verkstaden kan hjälpa dig med ett flertal saker. De kan se över dina däck, fixa pyspunka, balansera däcken, ja det mesta tänkbara gällande däck. 

Däckverkstaden kan ofta även förvara era däck för er så dessa inte tar upp onödig plats i hemmet. De kan även hjälpa er om ni behöver köpa nya däck, både med att hitta rätt och beställa hem. Där finns många olika märken att välja mellan i alla prisklasser, så du kommer säkert att hitta ett som passar dig och din bil bra. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.