Lys upp tillvaron med LED Strip

22 april 2021
william eriksson

Att använda LED-ljus har många fördelar. Många har kunskaper om att LED-belysning drar mindre ström än vanliga lampor. Det jämna och bra ljusflödet utan markerade ljuspunkter är en annan fördel. LED Strip finns för både utomhusbruk och inomhusbruk, vilket ger många möjligheter och variationer som passar olika önskemål.

Pimpa mopedbilen

Det är populärt bland ungdomar att sätta belysning både inomhus och utomhus på mopedbilar och A-traktorer. Som vuxen kan man påpeka att det är okej med belysningen i bilen så länge sikten inifrån bilen inte störs. Man ska alltid kunna se trafiken och sina medtrafikanter. Ingen ska vara en rullande trafikfara. Annars är det bara att pimpa bilen med snygga LED-lampor och pigga upp tillvaron.

Det är snyggt och enkelt att dra LED-belysning i ett altantak. Då får man en ljusmarkör som syns men ändå är dold och diskret. Perfekt för såväl sommarkvällar som julbelysning på en och samma gång. Dessutom behöver man inte välja någon nyans av vitt utan kan välja en annan kulör om man så önskar. Självklart tål slingorna för utomhusbruk vatten och fukt då de är vattentäta.

Belysning på nytt sätt inomhus

När det gäller inomhus finns det mängder med variationer att sätta LED Strip på. Bakom tv:n är det många som satt belysningen för att lysa upp och underlätta för ögonen. Att sätta LED-belysning dold bakom lister är också ett sätt att få en enhetlig belysning. Fjärrkontrollen som kommer med gör att man enkelt kan ändra både ljusstyrka och färg. Till julen kan man låta rummet flöda i rött och på våren i en skir grön nyans.

Monteringen av en LED-belysning är inte svår. När det gäller inomhusslingor brukar det oftast vara en klisterremsa bakpå som man sätter fast den med. Vill man inte klistra fast slingorna så finns det olika monteringsklämmor man kan köpa till.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn

15. september 2022

Vad är virussanering?