Modulbyggen är mer flexibla

20 september 2021
william eriksson

När du ska bygga ett hus, eller köpa ett, är planlösningen klar och den blir svår att ändra i efterhand. Att bygga till är kostsamt, och att flytta hela huset är inte att tänka på. Det är där modulbyggen har sin styrka. 

Du kan kombinera olika moduler, du kan välja vilken standard de ska ha, och du kan välja var de ska placeras. De är lätta att flytta till en annan tomt, om det skulle behövas. Man kan utöka med fler moduler och man kan ta bort de man inte behöver. 

 

Hyr ditt eget modulbygge

Det vanligaste är att man hyr modulerna för den tid man behöver dem, men det går att köpa dem också. Modulbyggen kan göras i lyxigare variant, med inredning som absorberar ljud, eller fönster med hög standard så att det är behagligt att arbeta där. Ska modulerna användas för övernattning mer sporadiskt, kan de vara av lite enklare slag. 

Du kan ha alla sorters verksamheter där, allt från förskola till vårdcentral, kontor eller bostäder. Det ger en frihet och ett medbestämmande att inte vara låst vid en vanlig fastighet. Skulle konjunkturen eller marknaden förändras, är det lätt att anpassa bygget efter rådande tider. 

 

 

Skolor eller personalbaracker

Det är vanligt att sätta upp modulbyggen vid långvariga projekt som exempelvis äldreboenden eller som provisoriska bostäder under en viss period. Du kan också ha ett modulbygge till ditt eget kontor. Ett modulhus behöver inte se ut som en typisk barack, utan du kan få dem både snygga och exklusiva, allt efter önskemål.

De företag som arbetar med att tillverka och utforma modulbyggen lyssnar på dina önskemål och du får det som du önskar. Kontakta ett sådant företag och se alla möjligheter som står till buds. Olika kunder har valt olika utseenden och funktioner, så du hittar säkert något referensobjekt som stämmer in på dina intressen.

Fler nyheter