När det blir dags att kontakta låssmeden

21 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Det är nyårsafton. Snön vräker ner och du står utanför dörren till din lägenhet som du precis slog igen. Du inser att du låst in nycklarna. Allihop! Att behöva ringa låsjouren på en storhelg är inget som man ser fram emot precis. Men man är ändå enormt tacksam att det faktiskt går att få hjälp även på självaste nyårsafton. Att ha en låssmed lokalt som kan rycka ut snabbt är en trygghet på många sätt. Men en låssmed kan göra betydligt mer än att fixa låset. 

 

Kompetens bortom låskolvarna

En mångsidig låssmed kan även installera postboxar till lägenheterna och ordna ett inbrottslarm. Skulle man råka ut för ett inbrott eller om man tappat bort sina nycklar så är det såklart också låssmeden man ringer. I många fall är det även låssmeden man behöver ha tag i  om man ska ha ett passersystem installerat till fastigheten. 

Digitala passersystem blir allt vanligare, liksom så kallade wall pads, som är skärmar som visar våningsregister och även kan innehålla bokningssystem till exempelvis din tvättstuga. Med den modernaste tekniken så arbetar din låssmed för att skapa säkrare och tryggare hem för alla. Behöver du extranycklar så kan din låssmed ofta göra kopior om det finns ett samarbete med låstillverkaren. Och givetvis ska det finnas låsjour dygnet runt om olyckan skulle vara framme. 

 

 

En låssmed som tar kvalité och miljö på allvar

En seriös låssmed ser också till att värna om vår miljö utan att för den skull behöva göra avkall på kvalité. Det innebär ISO-certifiering inom miljöklasserna 9001 och 14001. När du hittat en låsfirma som har kompetent personal och tillhandahåller tjänster av hög kvalité så har du en pålitlig partner nära dig. Låssmeden ser till att hemmet blir en trygg plats och kan snabbt rycka ut om du behöver hjälp. På så vis kan nyårsfirandet bli en lyckad tillställning trots inlåsta nycklar. 

Fler nyheter