Optiker i Södertälje hjälper dig att hitta rätt glasögonbågar

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Synfel är något som drabbar en stor del av befolkningen, vissa har det redan i unga år medans andra inte drabbas förrän de har passerat pensionsåldern. Många synfel korrigeras med hjälp av glasögon som gör att man återigen kan se bra. Oavsett i vilken ålder och vilket synfel man har bör man se till att använda sina glasögon flitigt för att undvika onödig huvudvärk, yrsel, trötthet och andra symtom som kan komma till följd av obehandlade synfel. Det är därför bra att hitta ett par glasögon som man trivs i för att öka chanserna till att man faktiskt använder dem. 

Glasögon ska sitta bekvämt

Det är väldigt viktigt att prova olika glasögonmodeller för att hitta ett par som sitter riktigt bekvämt. Man vill inte att glasögonen ska trycka eller skava, det bästa är om de är så sköna att man inte märker att man har dem på sig, bortsett från att man såklart får bättre syn. Bryggan (delen som går över näsan mellan glasen) har stor inverkan på hur bekvämt glasögonen sitter. Man bör även se till så att bågens överkant inte är högre än ögonbrynen och nederkanten bör inte ligga mot kinderna. 

Ansiktsformen kan påverka vilka bågar som passar

Utseendet är också viktigt för att man ska trivas i glasögonen, därför bör man välja ett par som passar ens stil. Vill man dock ha några vägledande tips så är det klokt att välja bågar som står i proportion till ansiktet, har man till exempel ett litet ansikte så är det bra att välja mindre bågar. Det passar oftast bra att välja kantiga bågar om man  har ett runt ansikte och runda bågar om man har skarpa linjer, det balanserar ansiktet snyggt.

Brett sortiment och god service hos optiker i Södertälje

Vare sig man vill ha hjälp att hitta rätt bågar eller vill ha ett brett utbud av snygga glasögon så kan man vända sig till Direkt Optik i Södertälje. De har cirka 750 olika glasögonbågar och erbjuder såklart även synundersökningar av legitimerad optiker.

Fler nyheter