Pampigt intryck med snygg altandörr

31 juli 2021
jonas olsson

Det kan verka som ett enkelt val när det är dags att köpa nya altandörr. Men ta en funderare och titta på andra hus. Vad säger de altanerna om husägarna? Vill man bara ha en passage ut till terrassen kanske det inte spelar någon roll. Men om man ändå ska byta, varför inte satsa på en som ger mervärde till huset samtidigt som huset får den där speciella prägeln?

Krister och Ann-Sofie höll som bäst på att avsluta planeringen för husrenoveringen. Alla stora projekt var klara men nu handlade det om finish och utsida. Huset skulle målas vitt med svarta fönsterkarmar. Framdörren skulle vara svart. Då återstod altandörren. 

Att välja rätt

Altanen skulle vara i trä och målas i samma vita färg som huset – stilrent och snyggt. De surfade på olika fönstertillverkares hemsidor och hittade till sist den perfekta dubbeldörren. En vit, stor dörr som kunde slås upp stort och öppna ut mot den fina trädgården. Den nedre halvan av dubbeldörrarna skulle vara i trä och övre delen på vardera dörr skulle ha sex fönsterrutor, och dörrarna hade dessutom tio års garanti, något som kändes tryggt. Båda blev stormförtjusta och det slutade med att de mätte och beställde samma kväll. 

Pampigt och snyggt

Så äntligen kom dagen då altandörrarna, som sista pusselbit, skulle sättas på plats. Det var med spänd förväntan de skred till verket. En stund senare satt de på altanen med varsitt glas bubbel. Äntligen klart. De hade betraktat dörrarna från alla håll, både öppna och stängda. 

De kunde knappt tro sina ögon. En extra bonus var att vardagsrummet öppnades upp på ett härligt sätt som skulle göra mera plats för gäster när de hade vänner över på grillkvällar under varma sommarkvällar. De hade förstått att det skulle bli fint men att det skulle bli så pampigt kunde de aldrig drömma om.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn

15. september 2022

Vad är virussanering?