Säker hårtransplantation med naturligt resultat

02 november 2019
Cecilia Olsson
Säker hårtransplantation med naturligt resultat

Det finns de som redan i 20-års åldern blir tunnhåriga, det gäller framförallt män. Detta är i de vanligaste fallen ärftligt och börjar oftast med att håret tunnas ut vid tinningarna och hårfästet kryper uppåt. Hos kvinnor är det vanligare att håravfall kommer i samband med klimakteriet. Det finns också de som tappar hår på grund av stress, sjukdom och påfrestningar men då växer oftast håret tillbaka igen efter en tid.

Idag finns det hjälp att få om man lider av att vara tunnhårig. Det finns flera olika tekniker och metoder som man kan ta till. Två metoder som är väldigt effektiva och inte lämnar några synliga ärr är FUE och DHI.

85 kliniken är den klinik i Sverige med störst erfarenhet av hårtransplantationer. På kliniken har fler än 9000 operationer genomförts och man har specialiserat sig på skonsamma hårtransplantationer som ger naturligt resultat. De genomför transplantationer med teknikerna FUE och DHI.

FUE tekniken innebär att tar man ut hårsäckar (så kallade ”grafts”) från bakhuvudet och ibland även från sidorna. En enskild hårsäck innehåller en till fyra hårstrån som placeras i små kanaler man gjort i området dit håret ska transplanteras. Det är i detta moment som de två teknikerna skiljer sig åt. Vid en transplantation med DHI tekniken görs placeringen av transplantatet direkt med ett implantat utan att behöva göra ett hål innan det skall transplanteras. 

Efter genomförd transplantation ska man vara noga med att skydda det nytransplanterade området från direkt solljus. Två dagar efter transplantationen ska man börja använda schampo, detta är viktigt för att det inte ska bildas skorpor. Under de tio första dagarna kommer de transplanterade håren att falla av men de kommer att växa ut igen under de kommande två till tre månaderna och ökar i tillväxt och volym i upp till nio månader.

Du bokar enkelt en kostnadsfri konsultation på https://www.85kliniken.se/ 

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn