Säker transport i hundbur för din fyrbenta vän

22 mars 2021
jonas olsson

Från den första dagen efter det att du har hämtat hem din hund finns det ingenting viktigare i ditt liv. Din hund är nummer ett i prioriteringsordningen. Den villkorslösa kärleken du och din hund delar är någonting som knappt går att beskrivas i ord. Bandet mellan hund och husse eller matte är bland det finaste någon människa kan få uppleva. 

Därför faller det sig också naturligt för dig som transporterar din hund i bil att göra det så säkert som det bara är möjligt. Precis som att man för barn har barnstolar och bilkuddar för att göra bilfärden så säker som möjligt är det likadant med hundar. 

Man slänger inte bara in dem i bagageluckan. Även en liten hund slungas med en enorm kraft framåt i bilen vid händelse av en krock eller kraftig inbromsning. Föreställ dig då om du till exempel har en Grand Danois eller Berner Sennen i bilen. 

Skyldigheten att hålla hunden trygg

Det säkraste sättet att transportera sin hund på brukar vara i en bur i bagageluckan. Dock en bur som också är krocktestad och i skarpt läge kommer skydda både din hund och dig själv. Det säljs tyvärr en hel del bilburar som inte är testade. 

Så när du väljer ut transportbur för din hund bör du göra mer än att bara googla på “hundbur transport” och välja första bästa bur som dyker upp. För hundens skull, se till att göra ordentlig research och läs noga hur burarna är testade innan du köper en. 

Med en säker transport ökar chanserna för att du kommer att få dela fler år med din allra bästa vän. Att ge hundarna ett tryggt liv i alla bemärkelser är det minsta vi kan göra. Hunden har inte valt att komma till dig. Det är du som har tagit in hunden i ditt liv. Det medför skyldigheter. 

Fler nyheter