Säkerheten vid vägarbeten

07 mars 2020
william eriksson
Säkerheten vid vägarbeten

När det gäller säkerheten för olika typer av vägarbeten så är det en sak som är väldigt viktig att ha i åtanke och se till att förebygga. Olyckor händer hela tiden kring våra vägar, och de som arbetar längs med dessa byggen behöver vår hjälp för att säkerställa och garantera sin egen säkerhet. Det går att på olika vis anlägga så kallade skyddsanordningar runtom dessa arbetsplatser för att skydda både arbetarna där, och de trafikanter och civilpersoner som befinner sig i det gällande området. Genom att använda sig av skyddsanordningar, ser man till att säkerheten alltid kommer först, och att man är rädd om sina anställda och de trafikanter som kör förbi. 

 

Med fara för de arbetandes liv

Det är ett jobb som vilket annat som helst, att arbeta med vägbyggen. Det enda som skiljer är att det ofta kan vara fara för arbetarnas liv, ifall trafiken går för snabbt eller om det inte finns skyddsanordningar uppsatta. Exempel på skyddsanordning som man kan använda sig av vid dessa arbetsplatser är olika skyltar. Dessa skyltar ska långt i förväg visa för trafikanter och andra förbipasserande att det kommer att finnas en vägarbetsplats inom kort. Detta för att uppmärksamma bilister om att sänka farten. Ofta kommer dessa varningsskyltar tillsammans med en hastighetssänkning också. 

 

 

Skyddande barriärer och skärmar 

Ett annat exempel är så kallade skyddsbarriärer som sätts upp för att följsamt kunna ta emot ett påkörande fordon, om det skulle ha en för hög hastighet. Det är inte ovanligt att bilister susar snabbt förbi dessa vägarbeten, utan någon som helst respekt för dem som jobbar. Markeringsskärmar sätts också ofta upp runt byggen, för att uppmärksamma förbipasserande bilister om till exempel ett kommande hinder på vägen. Skyddsanordningar i Stockholm är det lätt att ordna fram. Kontakta http://www.hhrental.se/ så hjälper de er tillrätta med det ni behöver.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn