Säkra din bostad med hjälp av ett svartmögel test

10 december 2019
Cecilia Olsson
Säkra din bostad med hjälp av ett svartmögel test

Många hem i Sverige drabbas av mögel på grund av fukt. Det kan komma av att man till exempel har råkat ut för en vattenskada eller att det är något fel på själva huskonstruktionen. Mögelsvamp trivs nämligen riktig bra i fuktiga utrymmen där den verkligen kan frodas. Att ha svartmögel i sitt hem är dåligt för hälsan eftersom det kan ge huvudvärk, trötthet, andningsbesvär och andra allergiliknande symptom. Går det riktigt illa så kan man till och med få bestående allergier och astma. Därför är det väldigt viktigt för hälsan att man undersöker sitt hem om man misstänker att det kan finnas mögel. 

Mögel kan vara synligt i form av gröna, svarta, bruna eller vita fläckar eller märken på väggar eller i taket. Men mögel kan också gömma sig i paneler eller takpaneler, därför är det viktigt att man gör ett lufttest för svartmögel om man börjar lida av något av de tidigare nämnda symptomen. 

Man kan enkelt testa själv om man har råkat ut för svartmögel i sitt hem genom att beställa tester. Från AGX Mögeltest kan man beställa ett yt-test som fungerar om man upptäckt gröna, svarta, bruna eller vita fläckar eller märken någonstans i hemmet. De har även lufttest om man misstänker att det kan finnas svartmögel genom att man upplevt huvudvärk, trötthet eller andra allergiliknande symptom. AGX Mögeltest har endast produkter av hög kvalitet som de säljer till bra priser. De erbjuder även fri frakt och snabb leverans, allt för att man ska kunna upptäcka faran i tid, läs mer här.

Det viktiga är att man tar tag i det direkt och undersöker så fort man upptäckt fläckar eller upplever att man har symptomen. Det är inte värt att man själv eller någon annan i hemmet får permanenta allergier eller astma på grund av att man levt i en hälsofarlig bostad. 

Fler nyheter