Semestern är räddad av en bärgare i Stenungsund

22 juli 2021
jonas olsson

Tänk dig följande scenario. Det är sommar, solen skiner och rabatterna prunkar. Efter vad som känns som ett oändligt arbetsår är det äntligen dags. Du ska få åka på semester. Hela familjen ska med. Barnen är yra av glädje.

Din partner bombar dig med förslag på olika resmål. Planen är en Sverigeresa. Men hur ska ni färdas? Efter lite diskussion kommer ni fram till att ni ska ta bilen.

 

En flexiblare resa

Det finns många skäl att ta bilen på semestern. Ett skäl för många är att den är lättillgänglig. Med en bil behöver man inte förhålla sig till tidtabeller eller stressiga byten. Man behöver heller inte kånka runt på tunga väskor eller riskera att komma springandes med svetten drypandes till ett tåg som ändå är försenat.

När minstingen får ett av sina raseriutbrott så slipper man de sura blickarna från andra resenärer, och bensträckaren finns tillgänglig precis när man känner för den. För det är trots allt bilens största fördel, att den är flexibel.

 

 

När det oväntade händer

Men så händer det. Just som du lutar dig tillbaka i bilsätet och njuter av att vara på väg, så hör du smällen. Plötsligt ryker det ur motorhuven och ni blir ståendes vid vägrenen. 

Ett annat scenario är inte heller allt för ovanligt. Ni har svängt av vid en snabbmatsrestaurang för att kränga några obligatoriska hamburgare. Precis som ni är färdiga för att köra vidare upptäcker du att du inte kan hitta dina bilnycklar. De ligger i den låsta bilen. 

Trots klanderfri planering så finns det saker som man inte alltid kan förutse. Bärgare erbjuder idag en mängd olika tjänster som kan underlätta för en havererad bilsemester. Tack och lov finns bärgare i Stenungsund och de erbjuder jour dygnet runt. Det gör det lätt att slappna av även när det oönskade inträffar. 

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn

15. september 2022

Vad är virussanering?