Skinnkläder på färden

31 juli 2020
william eriksson

Motorcykelkläder är oftast tillverkade i skinn eftersom det är kläder som inte bara ska skydda mot vädrets makter utan även vara som ett yttre skal vid olyckor. Skinnet som material är hållbart och tåligt i jämförelse med de tyger som annars hade kunnat användas. Med en yta som är behandlad för att vara vattenavstötande och vindtätt så fungerar det även att köra mc ifall det regnar eller blåser kallt och det är viktigt när man kommer upp i högre hastigheter.  

 

Skurna för passform

Eftersom de kläder man använder när man kör mc ska vara bekväma trots att de är ganska fasta och tjocka i sitt material, så syr man aldrig kläderna i ett stycke utan designen tar hänsyn till förarens ställning och rörelser. När man köper kläder för mc, som till exempel hos https://www.motobikers.se/, så kan man ofta se hur detaljerna är sydda som ett dragspel vid knän och armbågar. Och det är just för att få till den rörelseförmågan som behövs. Plaggen är gjorda för att sitta bra när man sitter i framåtlutande ställning och inte när man är uppe och går, så det kan ibland se lite konstigt ut när man ser dem på en förare som inte sitter på sin mc.  

Smaken är olika

När man väljer motorcykelkläder så är det upp till den egna smaken vad man tycker om och vilken skärning som man önskar sig. De klassiska plaggen är helt i svart men det finns alla möjliga variationer och färger om man önskar det. Många går också med i någon typ av klubb där man ibland använder sig av samma kläder eller logga på rygg och bröst. Går man till exempel ihop ett gäng kvinnor som kör mc tillsammans så kanske man väljer likadana jackor med infattningar i rött och vitt som ett extra tecken på gruppens samhörighet. 

Fler nyheter