Skönhet och funktion

21 november 2019
william eriksson
Skönhet och funktion

När man möblerar sitt hem så är det mycket som ska tas i beaktande. När det gäller funktion så bör man först betänka om möblerna får plats där man tänkt placera dem, och om det är rätt möbel på rätt plats. Dessutom är det viktigt att tänka på att möbler ska finnas i hemmet under många år så de ska vara stryktåliga, gå att rengöra och framförallt vara bekväma och fylla den funktion man tänkt ha dem till. Nästa steg är att välja möbler som man tycker är vackra av samma anledning, man kommer se dem dagligen i många år framöver. Det kan också finnas en tredje anledning till hur man väljer sina möbler och det är identitet. Det vill säga man vill passa in i en viss grupp.

 

 

Skötsel och omsorg

Möbler slits med tiden även om man valt produkter som är slitstarka så en dag kommer man vara tvungen att ta ett beslut. Om man har möbler som man tycker mycket om men inte är helt förtjust i tyget eller om möbeln börjar bli sliten så finns det möjlighet att rädda den genom till exempel att klä möbler med nytt tyg.

 

 

Smak och skydd

Att klä om möbler är som att ge möbeln ett ansiktslyft och det kan bli en så rejäl förändring att man knappt inte känner igen sin gamla fåtölj längre. Det finns tapetserarkurser man kan gå om man själv vill prova på att klä om sina möbler, eller så lämnar man helt enkelt in möbeln till en tapetserarverkstad där man får hjälp med klädselbytet. Det enda valet man behöver göra är att klura ut vilket nytt tyg som möbeln ska få och även funktionen i tyget. För en klädsel är inte bara för skönhet utan även för att skydda stoppningen och kunna klara tidens tand i många år.

Fler nyheter