Snygg ljuddämpning

28 augusti 2018
Matilda Olsson
image

För att får ett rum eller kontor mer ljuddämpat finns det ett antal metoder att testa. Till exempel kan man lägga in en tjock heltäckningsmatta över golvet, klä väggarna i äggkartonger eller tyg och sätta upp extra gipsskivor på väggarna. Hur mycket dessa metoder verkligen dämpar är svårt att veta innan och man får vara beredd på att lägga ned en hel del arbete på detta. Det är en fördel att vara både händig och kreativ! Att lägga in en heltäckningsmatta kräver ju till exempel att man först får bära ut alla möbler i rummet. Det blir sällan särskilt snyggt i rummet med äggkartonger eller gipsskivor på väggarna, och för att få en bra arbetsmiljö vill man ju inte bara ha det tyst och lugnt, utan även gärna stilrent och harmoniskt.

Dessutom måste man ha i åtanke att det inte är tillåtet att göra vilka förändringar som helst beroende på vart man bor. Även om det kan kännas motiverat med att sätta upp ljuddämpare i en lyhörd lägenhet så är det inte säkert att det är tillåtet från hyresvärden. Undersök alltid detta innan du sätter upp eventuella ljuddämpare ifall du bor i en lägenhet.

Hos Sumopix kan du välja en mer trendig och enkel metod för att få mer ljuddämpning på ditt kontor – nämligen ljuddämpande tavlor. Du får en stor effekt men med minimal arbetsinsats, det enda du behöver göra är att välja motiv. Om du inte har en egen bild som du vet att du vill använda kan du välja från Sumopix egen databas där det finns ett stort utbud. Sedan är det bara att välja storlek på tavlan eller tavlorna, göra en beställning och sedan sätta upp den på väggen när de har levererats – hur enkelt och effektivt som helst, och givetvis mycket snyggare än att ha äggkartonger på väggen.

Fler nyheter