Snyggast pistmaskin vinner på pistmaskin.net

03 oktober 2020
jonas olsson

Att köra en stor och mäktig pistmaskin är troligen bra mycket roligare än du tror. Kraften när den vräker sig fram genom snömassorna och plattar till allt i sin väg. Först när du har testat så vet du. För dig som säsongsjobbat på en skidort är det troligt att du testat eller kommer att få testa att köra själv. 

Har du kollat runt på nätet bland olika pistmaskiner? Om inte, så gör det. Det finns så många olika modeller, den ena mer imponerande än den andra. Vilken färg, tyngd och tillbehör behöver du?

 

Skidorters oslagbara mästare

Den alpina snöförberedelsen är bland de vanligaste användningsområdena för just en pistmaskin. Men det finns bra många fler saker du kan använda din kraftfulla bjässe till. När det gäller skidorterna så är det förstås att skapa nedfarter och skidspår som står högt på arbetsschemat för din maskin. 

Även att skapa lite tuffare åk såsom hopp, pipes och olika typer av funparks. Alla dessa jobb vore som ogenomförbara utan en pistmaskin och det finns en mängd olika modeller att välja mellan. Vilken prisklass önskar ni? Vilka tillbehör behövs och är det en eller flera maskiner er anläggning behöver?

 

 

Mer än vad du tror

Pistmaskiner kan användas till annat än att skapa och preparera skidspår och nedfarter. Du kan förstås använda en pistmaskin till olika typer av transporter. Den tar sig fram i terränger där få fordon faktiskt kommer fram. Du kan med vissa modeller och modern teknik även mäta snödjup, vilket sker med hjälp av satellitbaserade system. Läs mer om hur sånt går till exempelvis här https://www.pistmaskin.net/.

Det finns tillbehör till pistmaskinen för dig som jobbar i en skidanläggning. Till exempel olika hjälpsamma planeringsverktyg och maskinvaror. Dessa underlättar din vardag avsevärt. Du får hjälp av speciella programvaror. Med dessa kan du ha full kontroll över fordonsparken och samtliga pister i ert skidsystem.

Fler nyheter