Städa rätt och spara tid

21 november 2019
Lily Hansen
Städa rätt och spara tid

Det är sällan kul att städa, de flesta suckar och sparar städningen så länge det går. För den som har barn är städningen ett evighetsprojekt som bara löper på automatiskt. Husdjursägare som har hund och katt har en daglig kamp med de små pälsklingarna. Det är blöta hundar, grus och lera samt ofta massa hundhår överallt. För kattägare är det kattsanden som på något mystiskt sätt transporterar sig runt hela huset och katthår som till och med följer med på semestern. För enklaste städningen, anlita städning i Stockholm https://enrenarevardag.se/.

 

Tips för enklare städning

För den som ska städa själv finns det några tips på hur du kan göra det enklare för dig. Tänk dig städningen som ett rutmönster. Torkar av på ett systematiskt sätt och börja ovanifrån för att arbeta dig nedåt. Ta alltid golven sist och tänk på att använda skonsamma rengöringsmedel. Ditt golv och naturen kommer att tacka dig. För att torka av kan du vara miljösmart och använda utslitna lakan eller till och med kläder. En skrapa kan vara ett smart sätt att få bort smulor istället för en blöt trasa.

 

 

Mindre saker i vägen

Kablar kan vara en riktigt dammfälla och dessutom kan de vara lätta att snubbla över. Du kan enkelt använda buntband för att samla ihop dem bakom en möbel. Köp många krokar och häng upp dina saker. På så sätt kommer du lättare åt att städa. När det kommer till badrummet så är en god ventilation en tidssparare då fukten inte suger åt sig damm. En liten detalj som sparar mycket energi i längden är att diska upp allt direkt efter att du lagat mat. Varför inte passa på att diska upp bunkar och annat samtidigt som du lagar mat? Eller införskaffa en diskmaskin för husfridens skull. Städning blir lättare när man tänker logiskt. 

Fler nyheter