Tandimplantat och sirona: Allt du behöver veta

21 november 2022
Staffan Ehrlin

Tandimplantat och sirona: Allt du behöver veta

Tandimplantat. Det är ett ord som har fått allt mer genomslag de senaste åren. Tandimplantat används vanligen vid estetisk tandvård och kan ge en hel del fördelar jämfört med andra behandlingar, främst för att de faktiskt ersätter de tänder som saknas eller som blivit skadade. Men hur går det till när man ska själv satsa på ett tandimplantat? Vi kommer här att berätta om vad du behöver veta innan du bestämmer dig, och vilka fördelarna är med just sirona.

En tandimplantat är ett metallstift som placeras direkt i käkbenet och ersätter den saknade tanden. Tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta den saknade tanden och säkerställa att både estetiska och funktionella resultat uppnås. Tandimplantaten är vanligtvis gjorda av titan, som är ett biokompatibelt material. Tack vare detta förenar implantatet sig med kroppens ben och får således en permanent plats.

sirona

Sirona – ett relativt nytt implantatsystem med många fördelar

När det gäller implantat finns det många olika lösningar, men en av de mest populära är sirona. Sirona är ett tandimplantatsystem som utvecklats av Tyskland-baserade Sirona Dental Systems, som ger en lösning för att ersätta tappade eller skadade tänder. Tack vare det här systemet kan konsumenter få en stabilitet och hållbarhet som inte är möjlig med andra typer av tandimplantat. Tack vare den unika designen kan sirona implantat förenas med benet, vilket ger en hög nivå av säkerhet. Det är ett snabbt och effektivt sätt att ersätta förlorade tänder och är lång borta från den klassiska tekniken med löstagbara tänder.

Alla som har förlorat en eller flera tänder hade gynnats av implantat från sirona, men klassas ändå som kanske ett av de mer kostsamma alternativen. Det bästa är att redan idag prata med din tandläkare om vilka alternativ du har. Priset varier också med tanke på vilken typ av implantat som du väljer.

Fler nyheter