Tandreglering för utsidan och insidan

22 juli 2021
Lily Hansen

Tandreglering handlar om att rätta till tänderna så de blir mer jämna. Ibland växer inte tänderna helt rakt uppåt och det är inget man kan påverka själv. Då behöver man fixera tänderna utifrån med hjälp av tandställning eller olika typer av skenor som långsamt rätar upp tänderna under en längre tid. Det finns olika skäl till att göra detta, och det kan göras i alla åldrar.

Fixa tänderna i tid

Både barn och vuxna kan behöva göra en tandreglering. För barn handlar det ofta om att göra det i förebyggande syfte, så när tandläkaren ser att tänderna är på väg att växa snett kan han välja att rekommendera en tandställning för att räta upp tänderna i tid. Många väljer i vuxen ålder att göra det av estetiska skäl. När man ler syns tänderna alltid och för många är det här ett komplex om tänderna sitter snett i munnen. Man kanske tänker på det varje dag och börjar till slut le med stängd mun för att inte visa det man skäms över.

Man kan även välja att göra det av hälsoskäl. Är tänderna sneda kan det vara svårt att komma åt att borsta överallt och det sliter dessutom på tänderna när de ligger fel och konstant gnids mot varandra. Det kan leda till spänningshuvudvärk och tuggproblem. I längden leder alltså detta till större problem som inte bara är koncentrerade till tänderna, och det är därför viktigt att göra något åt det innan tandhälsan försämras ännu mer.

 

Välj tandläkare med omsorg

Den här typen av tandreglering görs av en tandläkare, och helst en som är specialist på tandreglering. En sådan hittar du på kliniken Le Tandreglering i Stockholm, läs mer om dem här: http://www.letandreglering.se/ På kliniken väljs passande metod ut för att uppnå önskat resultat, och det är alltid kundens önskemål som är viktigast.

Fler nyheter

31. oktober 2022

Allt om smashjärn

15. september 2022

Vad är virussanering?