Tips för att enklare hitta rätt när det är dags att handla second hand

15 juni 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det finns många fördelar med att handla second hand istället för att hela tiden köpa nya plagg och accessoarer. Framförallt är det riktigt bra för miljön om fler börjar handla second hand eftersom det kan minska massproduktionen av nya kläder. För en själv finns fördelarna i att det inte blir lika dyrt som att köpa nytt och man får ofta något som inte alla andra redan har. Det krävs dock lite jobb för att lyckas med sin second hand shopping, så här följer några knep som kan vara bra att ha med sig. 

Tips som kan underlätta second hand shoppingen 

Först och främst så är det bra att skapa goda förutsättningar för en lyckad shoppingtur. Detta börjar redan hemma genom att man bör välja kläder som är enkla att ta sig i och ur för att smidigare kunna prova de plagg man funderar på att köpa. För att avgränsa söket i butiken så kan det också vara bra att skriva en lista på det man önskar eller vill ha. 

second hand

Det är alltid bäst att välja plagg av god kvalitet och det är även en fördel om de har ett bra andrahandsvärde. Då kan man vara trygg med att de håller länge och man kan även sälja dem vidare om man skulle tröttna på dem innan de blivit slitna.

Tänk även på att det kan variera väldigt mycket mellan olika storlekar beroende på varumärke, om plagget är utländskt samt om det handlar om vintage plagg. Det är alltid säkrast att prova och kom ihåg att många plagg kan passa bättre om man bara lägger upp, syr in eller gör någon annan ändring. 

Välsorterad second hand butik i Stockholm

Förutom dessa tips så är det såklart lättare att hitta plagg, skor och accessoarer om man besöker en välsorterad second hand butik som tar in mycket produkter i den stil man själv föredrar. Judits second hand är en second hand och vintagebutik i Stockholm med ett brett sortiment bestående av inlämnade second hand och vintagevaror från privatpersoner blandat med deras egna inköp från resor i Europa.

Fler nyheter