single-image

Trygga helhetslösningar vid köp av stål

Står du som inköpare med ett större byggprojekt framför dig? Behöver ert företag en helhetslösning när det kommer till körplåtar, stål och annan metall? Det finns idag många företag som säljer metall och är på jakt efter nya kunder. Men det kan vara klokt att tänka på några saker innan man bestämmer vem man ska handla av. 

Om ni vill känna er trygga med er affär kan det vara klokt att leta efter företag som har några år på nacken, som har kunnig personal och levererar vad de lovar. Men det finns även lagar och regler som ska följas vid ett större byggprojekt och det ställer krav på produkten ni köper.

 

CE- märkta produkter

När ni ska köpa stål kommer ni upptäcka att de flesta företag erbjuder väldigt många produkter. Oavsett om ni behöver körplåtar, stålbalkar eller annat material, så är det naturligtvis kvalité som är a och o. Att endast köpa stål från företag som handlar med CE-godkänt material, är ett bra sätt att försäkra sig om att man får en bra produkt. 

CE-märkning innebär att det är godkänt av EU när det kommer till miljö, hälsa och säkerhet. Sök därför efter ett företag som säljer pålitligt material. Detta är extra viktigt om ni köper stål till ett större byggprojekt, eftersom det är lag på att väsentliga bärverksdelar ska vara CE-märkta.

Körplåtar med god säkerhet

Körplåtar kan med fördel hyras och det finns företag som både säljer metall till ditt bygge och hyr ut körplåtar. Var noga med att ta reda på vilka förutsättningar som finns på byggplatsen. För att uppfylla säkerhetskrav kan det även vara bra att se till att körplåtarna har rätt lyftmöjligheter. Var noggrann med säkerhet, samt att produkten uppfyller alla de krav ni eftersöker. Leta efter ett företag med lång erfarenhet, som har tillräckligt med kunskap för att kunna guida er som köpare rätt.